2014. október 17.

Breccia Sarda / Daino Reale - mészkő (márvány)

A Breccia Sarda, vagy más néven Daino Reale, egy karakteres rajzolatú, könnyen felismerhető márvány/mészkő. Külföldön jól fényezhető felülete miatt helytelenül a márványok közé sorolják, valójában ez egy tömör szerkezetű mészkő (breccsa). Alkalmas: beltéri - padló, fal, mosdópult, lépcső, könyöklő, egyéb más burkolatnak. Nem fagyálló! Kültéren csak függőleges felületre javaslom. Rajzolata egyedi, sávos, rétegződött. Színe kellemes, bézses-drappos, időtlen,- nem megy ki a divatból.

Származási hely: Olaszország




Felületek: fényezett, mattcsiszolt, homokszórt, kefés antik, stokkolt és akár ezek kombinációi.
Rajzolata fényes felülettel látszódik a legjobban, a matt, kefés antik felülettel színe, erezetei halványabbak. Homokszórt és stokkolt változata homogén, halványszürke, kevésbé rajzolatos.   
Hova javaslom? Legfőképp beltéri burkolatnak, mert nem fagyálló. Padló,- és falburkolaton kívül készülhet még belőle egyéb egyedi termék is, úgy mint: mosdópult, lépcső, belső könyöklő,- ablakpárkány, kandalló. Karakteres, szép anyag.














Technikai adatok  
Jellemző anyagvastagság: 1; 2 és 3 cm. Vastagabb anyagok, tömbök külön rendelésre.
Méretei 2 és 3 cm vastag anyag esetében: 3-5 m2-es táblákban, ezekből lehet levágatni a szükséges méreteket. 1 cm vastag anyag csak kész burkolat méretekben: pl. 30,5*30,5 és 61*30,5 cm vagy 30 cm és 40 cm széles soros burkolat.
Súly: 2 cm vastag anyag: ~54 kg/m2; a 3 cm vastag anyag: ~80 kg/m2
Minimális vízfelvevő képessége miatt vizes helyiségekben vízszigetelés szükséges alá.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése