2013. június 7.

Emperador Dark márvány

Emperador Dark márvány


Császári sötét,- ez a nevének a jelentése, és valóban, ez egy különlegesen szép márvány. Kapható az ugyanebből a bányából származó világosabb változata: Emperador Light néven. Az Emperador Dark-ot szerte a világon megtalálhatjuk nevezetes épületek és paloták burkolataként. Jellemzője a márványos, sűrű erezete és érdekes sötét barnás színe. Merészebbek akár teljes fürdőszoba burkolatként is felhasználják, de szép kiegészítője más világosabb márványoknak, mint pl.: a Crema Marfil, vagy a Botticino, de szép lehet mészkövekkel is (a bejegyzés végén még ajánlok párat). Hátoldali hálós megerősítéssel készülnek belőle a lapburkolatokatok, táblák, mert a benne lévő erezetek mentén szállítás, vagy feldolgozás során elrepedhet. A beépítés után ezzel a problémával már nem kell számolni. Felülete helyenként színazonos javítást, tömítést igényel, utána magasfényűre csiszolható.

Származási hely: Spanyolország



Felületek: fényezett, mattcsiszolt, homokszórt, kefés antik
Rajzolatai - ennek is, minta a többi márványnak - fényes felülettel látszódnak. Az erezetei miatt nagyon érdekes felület keletkezik, ha gyémántkefés eljárással csiszolják. Matt felülettel még szép lehet, de homokszórás esetén elveszti színeit, jellegét,- szinte betonszerű lesz.

Hova javaslom? Csak beltéri felhasználásra, nem fagyálló. Fürdőszobák padló és fal, egyéb helyiségek vízszintes burkolataként kíváló. Készülhet belőle még mosdópult, lépcső, belső könyöklő; tábláiból akár extra méretű burkolat. Gyakran kerül világos anyagok mellé bordűrként, vagy szegélyként.

Technikai adatok  
Jellemző anyagvastagság: 1; 2 és 3 cm. Vastagabb anyagok, tömbök külön rendelésre.
Méretei 2 és 3 cm vastag anyag esetében: 3-5 m2-es táblákban, ezekből lehet levágatni a szükséges méreteket. 1 cm vastag anyag csak kész burkolat méretekben: pl. 30*30 és 60*30 cm
Súly: 2 cm vastag anyag: ~50 kg/m2; a 3 cm vastag anyag: ~75 kg/m2
Minimális vízfelvevő képessége miatt vizes helyiségekben vízszigetelés szükséges alá.

Nagyságrendi árak, hozzá illő és hasonló anyagok javaslata a képek után!














A táblák. Ezekből gyárthatók a pultok,
lépcsők és egyéb egyedi burkolatok.


Emperador Dark márvány - méretre vágott, nagyságrendi árak:
1 cm vastag 30*30*1, 60*30*1 cm: kb. 20.000 Ft + Áfa / m2
2 cm vastag: 25-40.000,- Ft + Áfa / m2 méretektől függ
3 cm vastag: 40-50.000,- Ft + Áfa / m2 méretektől függ
A fenti árak tájékoztató jellegűek, a pontos árat jelentősen befolyásolhatja a megrendelt mennyiség, és a tábla kihozatala (milyen veszteséggel lehet kivágni a kívánt méretet/méreteket); továbbá függ az EUR ingadozásától.
Minden egyéb megmunkálás, pl.: pultok esetében élcsiszolások, kivágások felárasak.

Javasolt, színben harmonizáló márványok, mészkövek:
Crema Marfil, Botticino, Emperador Light, egyéb bézs színű mészkövek

Hasonló színű, jellegű anyagok:
Emperador Light, Emperador Brown, Fior Di Pesco, Salome, Rosso Levanto Turco, Nero Portoro, Giallo Siena 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése